Pollença
Hotel Miramar
Panorama Pollença
Port de Pollença

Consells per a unes vacances segures

La seguretat durant les vostres vacances

Manteniu les mateixes mesures de seguretat que habitualment seguiu a ca vostra i tancau sempre la porta amb clau quan us absenteu del vostre lloc d’allotjament.

Desconfíau de les persones que intentin accedir al vostre habitatge sense motiu justificat o que no estiguin relacionades directament amb l’empresa vacacional.

Si estau gaudint del sol i la piscina no deixeu portes obertes que no pugueu controlar.

Si teniu qualque dubte consultau la vostra companyia vacacional.

En cas d’emergència marcau 112 i us atendran en el vostre idioma.

En cas de robatori avisau l’112

Informau-vos de la situació exacta del vostre habitatge vacacional (polígon i parcel·la) ja que és la forma més ràpida de localitzar-vos en cas d’emergència.

Prevenció a llocs públics

No perdeu de vista les vostres pertinences durant els vostres trasllats.

Vigilau la bossa de mà o cartera en les aglomeracions, estacions d’autobús, mercats i zones d’interès turístic.

En els mercats, procurau portar la vostra bossa de mà tancada i la cartera a les butxaques de davant o a les butxaques interiors.

Portau la bossa en bandolera col·locada davant i amb la cremallera tancada i, si és possible, distribuïu els doblers i les targetes a les butxaques interiors; no deixeu el moneder ni el mòbil desatesos. Són gestos senzills però eficaços per evitar furts en el mercat. Si portau motxilla posau-vos-la davant si transitau per indrets amb aglomeracions, així evitareu la possibilitat que us obrin butxaques o que us l’espatllin per extraure objectes.

Portau les bosses de mà convenientment tancades, les càmeres fotogràfiques creuades al davant del cos, mai a l’esquena, i les carteres a les butxaques interiors.

Portau els diners necessaris i no en faceu ostentació en el moment de pagar.

No compreu flors al carrer.

Evitau els jocs d’atzar en el carrer i els negocis “fàcils” perquè amb tota probabilitat estan dissimulant un frau.

Desconfiau d’ajudes procedents de desconeguts com l’avís d’avaries en el vostre vehicle, és possible que sigui una estratagema per sostreure-us les vostres pertinences.

Quan pagueu amb targeta de crèdit supervisau directament l’operació de cobrament per evitar usos fraudulents de la vostra targeta i conservau-ne els resguards.

Si viatjau amb infants ensenyau als vostres fills a memoritzar el nom de l’hotel o habitatge on us allotgeu, i digueu-los que en cas que es perdin han de romandre aturats i demanar ajuda.

En el transport públic vigilau les vostres pertinences.

Si anau a la platja no porteu objectes de valor.

Manteniu sempre a la vista i controlats els objectes personals.

Si portau un vehicle de lloguer, quan estacioneu tancau bé les portes i les finestres. No deixeu res a la vista. És recomanable que el deixeu a llocs il·luminats, preferentment a aparcaments vigilats. No deixeu mai les claus de contacte posades.

Si sou víctimes d’un delicte, no toqueu res, avisau immediatament al telèfon d’emergències 112. Per presentar una denúncia cal portar un document d’identificació personal i, si és possible, acreditar la propietat dels objectes sostrets.