COMUNICACIÓ D'ESPÈCIES PROHIBIDES COM A ANIMALS DE COMPANYIA - Els ciutadans tenen fins dia 29 de març per comunicar a l'Ajuntament la tinença de diversos animals amb la nova llei de Benestar animal

Publicado el

Els ciutadans tenen fins dia 29 de març, per comunicar a l'Ajuntament; la tinença d'animals prohibits mitjançant el model de sol·licitud més els següents documents:

  • Codis d’identificació de tots els animals (microxip, anella, tatuatge, etc.), indicant aquells animals que no estiguin identificats.
  • Documents legals de tinença: documents CITES, factures de compra-venta, documents de cessió, etc.
  • Document descriptiu de les instal·lacions on es troben ubicats els animals (gàbies, terraris, peixeres; dimensiones, materials, etc.), així com un petit croquis o plànol. 

Podeu adjuntar-los en aquest tràmit de la seu electrònica.

En cas de not tenir acreditació digital podeu dirigir-vos a una OAC, demanau que vos facin el tràmit Procediment de comunicació d'espècies prohibides com a animals de companyia i no una instància general per a que s'envii a l'Àrea de Medi Ambient el més aviat millor.

Per últim, sempre podeu fer una Instància General.

Animals prohibits

Amb la Nova llei de Benestar animal queda prohibida la tinença com a animals de companyia dels animals que pertanyin a espècies que compleixin amb algun dels següents criteris:

  1. Artròpodes, peixos i amfibis la mossegada o verí dels quals, pugui suposar un risc greu per a la integritat física o la salut de persones i animals.
  2. Rèptils verinosos i totes les espècies de rèptils que en estat adult superi els dos kilograms de pes, excepte en el cas dels quelonis.
  3. Tots els primats.
  4. Mamífers silvestres que en estat adult superi els 5 kg.
  5. Espècies incloses en altre normativa sectorial a nivell estatal o comunitari que impedeixi la seva tinència en captivitat.

Per més informació: INFORMACIÓ SOBRE LA NOVA LLEI DE PROTECCIÓ DELS DRETS I BENESTAR DELS ANIMALS 7/2023