Pollença
Hotel Miramar
Panorama Pollença
Port de Pollença

Platges de Pollença

Us pot interessar

Telèfon: 971 53 20 64 (ext. 420)

Ubicació: Pollença

Contacte: mediambient@ajpollenca.net

Cala de Sant Vicenç

Cala Barques

 

Cala Barques està situada a set quilòmetres de Pollença, està separada de Cala Clara per la punta dels Ferrers i forma part de les quatre platges denominades Cala de Sant Vicenç, n’és la de major extensió.

Aquest arenal, envoltat d’establiments de vacances i d’habitatges residencials, conserva el seu passat mariner amb el manteniment del seu petit embarcador. La presència d’aquest nucli turístic i poblacional assegura l’afluència massiva de banyistes locals i de turistes.

Les condicions marítimes i subaquàtiques de Cala Barques són aptes per a l’ancoratge d’embarcacions, però cal tenir compte a una llosa coberta per menys d’un metre d’aigua, detectada a 200 metres de la vorera, i els vents del nord i nord-est que encabriten el mar. Superats aquests dos obstacles, hi ha un fons de sorra a tres metres de profunditat, a 300 metres de la costa. A 16,4 milles marítimes hi trobam el Port de Pollença.

L’accés per carretera és senzill si se segueix la senyalització viària. Al final del trajecte hi ha un aparcament on es podrà estacionar el vehicle privat de manera gratuïta. El darrer tram fins a aquest arenal es fa baixant una escala sense adaptar per a l’ús dels minusvàlids. Si s’opta pel transport públic, l’autobús s’atura als voltants d’aquesta platja.

Dutxes Lavabos Lloguers Servei de salvament Zona d'esports nàutics Bandera Blava
SI SI SI SI SI SI

 

Cala Molins

Cala Molins està situada a 7 quilòmetres de Pollença, està separada de Cala Clara per la punta de la Torre, on hi va haver una fortificació militar, i forma part del conjunt de quatre platges conegut sota el nom de Cala de Sant Vicenç.

Les condicions marines i subaquàtiques no són recomanables per a l’ancoratge d’embarcacions i aquesta maniobra s’ha de realitzar amb bon temps. Aquesta platja de Pollença està oberta al nord i al nord-est, sol entrar mar del nord-oest, presenta una pendent suau i registra una profunditat de tres metres a partir dels 300 metres de la vorera, sobre un fons de sorra i alga, la qual cosa implica que el calat de les barques s’hagi de dur a terme lluny d’aquest tram del litoral. A 16,4 milles marítimes hi trobam el Port de Pollença.

L’accés per carretera és senzill fins a Cala Molins si se segueix la senyalització viària. A la part posterior d’aquesta platja hi ha disponible un aparcament per estacionar el vehicle particular de manera gratuïta. En el cas que estigui ple, es podrà aparcar als carrers de la urbanització pròxima. Si s’opta pel transport públic, l’autobús s’atura per les rodalies d’aquest talús.

Dutxes Lavabos Lloguers Servei de salvament Zona d'esports nàutics Bandera Blava
SI SI SI SI SI SI

 

Formentor

Formentor està situat a una zona d’aigües tranquil·les de la Badia de Pollença orientada en direcció sud, molt a recer de l’onatge predominant a la badia. Els elements més destacables de la zona són el famós Hotel Formentor, que ha allotjat il·lustres artistes i polítics i que ha acollit esdeveniments de repercussió mundial; i davant la seva costa, l’illot de Formentor, una reserva natural que acull espècies molt valuoses. La població més propera és el Port de Pollença, que està a 14 quilòmetres de distància.

La platja de Formentor és un arenal de longitud quilomètrica i d’amplada estreta format de sorra de gra finíssim i color blanc lluminós. El frondós i espès bosc de pins i alzines de la península de Formentor envolta aquesta platja. Les branques dels arbres gairebé toquen la cristal·lina aigua de la Mediterrània que banya aquest paradisíac litoral de somni.

El fons d’arena està a una profunditat que oscil·la entre els cinc metres a tres hectòmetres de la vora i tres metres a 200 metres de la costa.

L’accés per carretera mitjançant transport públic o privat és senzill si se segueix la senyalització viària. Per les rodalies hi ha una parada d’autobús o bé es podrà estacionar, tot i que trobar aparcament és molt difícil atesa la massiva afluència de banyistes locals i turistes.

Dutxes Lavabos Lloguers Servei de salvament Zona d'esports nàutics Bandera Blava
SI SI SI SI SI SI


 

Platges del Port de Pollença

Platja d’Albercuix

La platja d’Albercuix està situada a 6 quilòmetres de Pollença, entre el Port de Pollença i la punta de l’Avançada.

Una multitud de platges petitíssimes de sorra fina esquitxen aquest litoral quilomètric. En el seu marge esquerre hi ha la base militar naval i d’hidroavions, a la part intermèdia de la punta de l’Avançada hi trobam la Fortalesa, i al seu extrem marítim hi ha el far. Pins, tamarells, residències estiuenques i hotels formen part del paisatge d’Albercuix.

La Fortalesa es va construir l’any 1622 per defensar la badia de Pollença dels atacs corsaris. Durant la Guerra Civil s’hi va instal·lar la base d’hidroavions, a la qual hi estigué destacat Ramón Franco, prèvia expropiació d’aquesta instal·lació a l’artista argentí Roberto Ramaugé, que va conèixer aquest lloc gràcies a un altre resident il·lustre de Pollença, el pintor català Anglada Camarasa. Ramaugé va comprar els terrenys i va reconvertir la fortificació en un centre d’artistes, per on van passar Joseph de Creef, Andrés Segovia, Tito Cittadini o Joaquín Sorolla.

L’accés per carretera és senzill si se segueix la senyalització viària. Als voltants es podrà estacionar el vehicle particular en un aparcament gratuït. També hi ha la possibilitat d’arribar-hi en transport públic. L’autobús s’atura per les rodalies.

Les característiques apuntades anteriorment hi expliquen una afluència massiva de banyistes locals i turistes.

Dutxes Lavabos Lloguers Servei de salvament Zona d'esports nàutics Bandera Blava
SI NO SI SI SI NO

 

Platja dels Tamarells

Dutxes Lavabos Lloguers Servei de salvament Zona d'esports nàutics Bandera Blava
SI SI SI SI SI SI


Fotografies: Xesca Serra